Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Συναντηθήκαμε ξανά !

Βρεθήκαμε ξανά χθες και τα παιδιά "δημιούργησαν" και πάλι ... !!!

Ασχοληθήκαμε με από μπουκάλια αναψυκτικών και με τεχνικές για να τα κάνουμε κοσμήματα ή μαγνητάκια για το ψυγείο.

Αρχικά βάψαμε τα καπάκια με spray, άσπρο και μαύρο.


Έπειτα κολλήσαμε κομμάτια από εφημερίδες, χαρτοπετσέτες αλλά και άλλα σχέδια που είχαμε βρει και τα περάσαμε με μια-δυο στρώσεις από κόλλα decoupage (έχει η γίνει η αγαπημένη μας για τέτοιες μικροκατασκευές γιατί γίνεται διάφανη αφήνοντας μια λάμψη στα αντικείμενα).


Τελικά, μετά από μερικές προσπάθειες, αλλάξαμε όψη σε μερικά καπάκια (μπορούν να γίνουν σκουλαρίκια γιατί ήδη κάναμε τις απαραίτητες τρύπες για τα κουμπώματα αλλά δεν έχουν στεγνώσει ακόμα οι κόλλες ...)... και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, έτοιμο για να φορεθεί !!!


Τελικά τα παιδιά έχουν και φαντασία και την αίσθηση του ωραίου !!!


Σχετικά με τα κοσμήματα, πειραματιζόμαστε και με κάποια άλλη, σχετικά πρωτοποριακή τεχνική ...
Από σελίδες περιοδικών κόβουμε φωτογραφίες κοσμημάτων ή άλλων σχεδίων και έπειτα κάνοντας τη σύνθεση που θέλουμε κολλάμε τα κομμάτια σε ένα σκληρό χαρτόνι και τα περνάμε με τη γνωστή κόλλα decoupage. Όταν στεγνώσουν μοιάζουν κάπως έτσι ...


Μετά αρκεί να κολλήσουμε τα κομμάτια αυτά πάνω σε ύφασμα και έχουμε έτοιμο ένα κόσμημα, απλό αλλά πρωτότυπο ...Με τα κατάλληλα κουμπώματα μπορείτε να φτιάξετε σκουλαρίκια, καρφίτσες ή μενταγιόν για το λαιμό ... Εμείς θα συνεχίσουμε τους πειραματισμούς με την τεχνική αυτή και σε επόμενες αναρτήσεις ελπίζουμε να δείξουμε έτοιμα κοσμήματα !

Δεν μείναμε όμως μόνο στα κοσμήματα ... τα εξαρτήματα του υπολογιστή ταίριαξαν για ακόμη μια φορά με ένα βαμμένο CD και ένα δεύτερο ρολόι είναι έτοιμο ...


Αυτά για την ώρα... τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες ιδέες και κατασκευές !