Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αντικείμενα που αλλάζουν χρήση

Καθώς μας ενδιαφέρουν οι κατασκευές και οι πειραματισμοί σε σχέση πάντα με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, σας δείχνουμε πως μπορείτε να αλλάξετε χρήση σε κάποια καθημερινά αντικείμενα.

Πρώτα απ' όλα ... το παντελόνι που έγινε τσάντα ! Η συνάδελφος Μαρία Μαχαίρα μεταποίησε ένα παλιό τζην παντελόνι και το μετέτρεψε σε μια πολύ μοντέρνα τσάντα.



Έπειτα ... το κουτί του καφέ που έγινε φαναράκι ! Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε φαναράκια χρησιμοποιώντας τα μεταλλικά κουτιά του καφέ ή ακόμα και τις μεταλλικές κονσέρβες που πιθανώς πετάμε στα σκουπίδια μετά το άνοιγμα.


Μπορείτε να βάψετε τα κουτιά σε ότι χρώματα θέλετε και μετά να τους κάνετε τρύπες (με σχέδιο ή χωρίς) ώστε ανάβοντας εσωτερικά ένα κεράκι να φωτίζει και να δημιουργεί ατμόσφαιρα ...

Εδώ βλέπετε μια πρώτη προσπάθεια όπου οι τρύπες έγιναν με πρόκα και σφυρί ... (θέλει υπομονή και χρόνο αλλά δίνει ένα "ακατέργαστο" αποτέλεσμα).


Σε επόμενη προσπάθεια, το κουτί βάφτηκε πρώτα και μετά έγιναν οι τρύπες (αυτή τη φορά με ηλεκτρικό τρυπάνι ... είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος αλλά καλό είναι να την αφήνουμε στους επαγγελματίες).


Όπως και να' χει το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό ...




ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ !!!

Τέλος ... το κουτί από γάλα που έγινε βάζο ! Η τελευταία ιδέα για επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων αφορά στα κουτιά από γάλα που πιθανά καταναλώνουμε και που συνήθως πετάμε στα σκουπίδια ή στην καλύτερη περίπτωση στους κάδους ανακύκλωσης.

Αφαιρέστε τις ετικέτες, κόψτε το κουτί σε όποιο ύψος θέλετε και μεταμορφώστε το υπόλοιπο σε ένα ωραιότατο βάζο !



Μην ξεχνάτε λοιπόν ... τα αντικείμενα δεν έχουν μόνο μια χρήση ... μεταμορφώστε τα και δώστε τους ξανά "ζωή" !