Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η τελευταία μας συνάντηση

Αρχικά ασχοληθήκαμε με μερικά κουίζ ερωτήσεων, παιχνίδια και σταυρόλεξαπου αφορούσαν την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, συσκευασιών και προϊόντων.
Τα παιδιά, ήδη πολύ ευαισθητοποιημένα, απάντησαν τις περισσότερες φορές σωστά και ασχολήθηκαν με κέφι με ότι υλικό είχαμε φέρει...




Έπειτα πιάσαμε δουλειά ... αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα ακόμη μπαλόνι με επικάλυψη από εφημερίδες, μόνο που τώρα ξέραμε καλύτερα την τεχνική για να βγει πιο ωραίο το αποτέλεσμα.
Κόψαμε μικρά κομμάτια από εφημερίδες, φτιάξαμε μια ρευστή κόλλα (με ατλακόλ και νερό), βάλαμε τα γάντια μας και αρχίσαμε να κολλάμε με προσοχή τα κομμάτια στο μπαλόνι σε στρώσεις. Βάλαμε 6-7 στρώσεις και μετά το αφήσαμε να στεγνώσει !





Παράλληλα, μια άλλη ομάδα ξεκίνησε να βάζει στρώσεις από κομμάτια εφημερίδας σε 2 γάντια χειρός (γεμισμένα με νερό), με σκοπό να δημιουργηθούν 2 προπλάσματα σε σχήμα χεριού ...
Μια ιδέα που ήρθε ξαφνικά στα παιδιά και την έκαναν πράξη ... Η κατασκευή αυτή δεν τελείωσε ακόμα... θα σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα !



Τέλος, μια τρίτη ομάδα ασχολήθηκε με τα εξαρτήματα των υπολογιστών με σκοπό την κατασκευή μιας φιγούρας ενός ρομπότ.
Μετά από πολλές δοκιμές η κατασκευή προχώρησε αρκετά και για την ώρα το ρομπότ μας δείχνει κάπως έτσι ...




Η κατασκευή αυτή θέλει ακόμα δουλειά, αλλά πιστεύουμε ότι όταν τελειώσει θα μας δικαιώσει το αποτέλεσμα ...

Αυτά για την ώρα ... νεότερα σε επόμενή μας ανάρτηση ... ώς τότε μην ξεχνάτε ...

ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!