Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Μια πρωτότυπη εικαστική δημιουργία !

Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε το Σάββατο πρωί στο σχολείο για να υποδεχθούμε μια καλεσμένη μας και να φτιάξουμε μαζί της μια πρωτότυπη κατασκευή ...

Η καλεσμένη μας ήταν η ζωγράφος και εικαστικός Δροσιά Τσέρη που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στα Κύθηρα και έχει δουλέψει πολλές φορές με παιδιά σε μορφή καλλιτεχνικού εργαστηρίου.

Κάτι τέτοιο είχαμε οργανώσει και εμείς για την δική μας ομάδα παιδιών. Ο στόχος μας ήταν τα παιδιά να δημιουργήσουν μια μεγάλη κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά, χρώματα, πολύ φαντασία και κέφι !

Τα παιδιά είχαν συγκεντρώσει τα υλικά από το πρωί και περίμεναν να ξεκινήσουμε !


Όταν συγκεντρώθηκε όλη η ομάδα, η Δροσιά εξήγησε σε όλους το σκεπτικό της κατασκευής ... Σε ένα μεγάλο στρατσόχαρτο (με μήκος περίπου 7 μέτρα !) κάποια από τα παιδιά της ομάδας έπρεπε να ξαπλώσουν ώστε να φτιαχτεί το περίγραμμα των σωμάτων τους.

Έπειτα, ανά ζεύγη, θα δημιουργούσαν τις ολοκληρωμένες φιγούρες των συμμαθητών τους καθώς και το υπόλοιπο σκηνικό.

Τα παιδιά διάλεξαν σκηνικό παραλίας (από τώρα ονειρεύονται το καλοκαίρι ... δεν τα αδικώ !!!) και ξεκίνησαν να δίνουν ζωή στις φιγούρες που ήταν σχεδιασμένες στο χαρτί !

Όταν κάναμε διάλειμμα το μεσημέρι, το έργο μας ήταν κάπως έτσι ...


Μετά το διάλειμμα, άρχισαν να μπαίνουν οι περισσότερες λεπτομέρειες του σκηνικού καθώς και τα χρώματα (για τα σώματα, την άμμο και τον ουρανό). Σιγά σιγά το έργο άρχισε να παίρνει ζωή ενώ τα σώματα και τα σχέδια πήραν όγκο και διαστάσεις ....Μετά από αρκετές ώρες η κατασκευή ήταν έτοιμη ! Αν και οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν την ολοκληρωμένη εικόνα του έργου, φαίνεται τουλάχιστον εντυπωσιακό !

Θα περιμένουμε να στεγνώσουν οι κόλλες και τα χρώματα για να το κρεμάσουμε σε κάποιο διάδρομο στο σχολείο !Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δροσιά Τσέρη που έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από τα Κύθηρα για να μας επισκεφτεί, να δουλέψει μαζί μας και να μας μεταφέρει λίγες από τις γνώσεις και την εμπειρία της.
Και οπωσδήποτε, το έργο που δημιούργησε μαζί μας θα μας θυμίζει την όμορφη και κεφάτη συνεργασία μας !

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δημιουργίες της Δροσιάς στο site : Follow Your Art